top of page
thumbnail_IMG-5233.jpg

01/11/22

Θα μπορούσα να αναλύσω📉 τόσα μιας που όχι μόνο το έχω διαβάσει κι αποκτήσει, αλλά έχω κουβεντιάσει👥 με τη Μαρίνα εξίσου ραδιοφωνικά📻και εκ του σύνεγγυς, αλλά νομίζω αξίζει🏅 να το αποκτήσετε και να τα ανακαλύψετε🔎 μόνοι σας.😉

 Ξεκινώντας από τη βραδινή🌙ρουτίνα προσεγγίζει το θέμα του 🌟ύπνου ✅απλά & ✅κατανοητά. Αυτό ωστόσο, δε❌σημαίνει ότι η συγγραφή🖋️του ήταν εύκολη υπόθεση. Και σε αυτό το βιβλίο η Μαρίνα👩🏻 έχει ασχοληθεί με την παραμικρή λεπτομέρεια, έχοντας συμβουλευτεί μια ομάδα ειδικών💡 ( την οποία μπορείς να δεις στις ευχαριστίες🙏 στο τέλος του βιβλίου.)

➕Μου αρέσει🥰 που συμμετέχει εξίσου η εικονογράφηση🖼️στην ιστορία και κοιμούνται🛌όλα: καναπές, πορτατίφ, κ.α. καθώς πολλά παιδιά παρατηρούν👀ιδιαίτερα τις εικόνες🖍️ και τους ξενίζει όταν δεν συμφωνεί απόλυτα με την πλοκή📃.

➕Και για άλλη μια φορά❗ θα πω - όπως και στο πρώτο βιβλίο- πόσο μου άρεσε👌 η συμμετοχή του μπαμπά💙 στην διαδικασία.

➕ Να παραθέσω και τη διττή ανάγνωση του βιβλίου για θηλάζοντα παιδάκια και μη.

➕Να πούμε κλείνοντας κάπου εδώ ότι αυτές τις μέρες 🌄 έγινε η επανέκδοση🎉του πρώτου βιβλίου📗 της ( Τελευταία Γουλίτσα ), που επανήλθε ανανεωμένο🎁.

to-vradi-oloi-koimomaste.jpg

17/10/22

Αναμφισβήτητα ένα παραμύθι μοναδικό!

 " (...) θα ήθελα να τονίσω οτι προσωπικά εκτιμώ οτι το συγκεκριμένο βιβλίο ασχολείται κυρίως με τις βραδινές αφυπνίσεις των νηπίων και γενικότερα των παιδιών μικρής ηλικίας. Είναι χρήσιμο άλλωστε να θυμόμαστε οτι την νύχτα δεν ξυπνούν μόνο εκείνα τα παιδιά που θηλάζουν. Γενικότερα ξυπνούν όλα τα θηλαστικά-αρά και τα παιδιά οπότε πρόκειται για μια φυσιολογική διαδικασία που χρειάζεται χρόνο για να αλλάξει. Οι αλλαγές στη συχνότητα των αφυπνίσεων αλλά και την ποσότητα αυτών εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το ίδιο το παιδί. Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει οτι κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του ρυθμό ανάπτυξης οπότε χρειάζεται να δοθεί χρόνος στο κάθε μωρό μέχρι να σταματήσουν οι αφυπνίσεις. Μου αρέσει που στο παραμύθι “περνά” αυτό το μήνυμα όπως επίσης οτι η ανατροφή του παιδιού γίνετε και από τους δυο γονείς. Παρατηρώντας την εικονογράφιση της Ειρήνης Θάνου, δίνετε έμφαση στον ρόλο του πατέρα για την ανατροφή του παιδιού. Με τόσο όμορφες ζωγραφιές, είναι σαν να “μπαίνεις” μέσα στο σπίτι του μικρού ήρωα. Επιπλέον η συγκοίμηση των γονέων με το νήπιο είναι ένα ακόμη “ταμπού” για πολλές ελληνικές οικογένειες. Με το συγκεκριμένο παραμύθι, εκτιμώ οτι ήρθε η ώρα να καταρριφθεί το ταμπού στον ύπνο των μικρών παιδιών. Ανοίγοντας λοιπόν το παραμύθι, ο αναγνώστης βλέπει οτι οι οικογένεια κοιμάται όλη μαζί. Τι ωραία εικόνα! Πόση αλήθεια!

Εξώφυλλο Δελτίο τύπου1.jpg

13/10/22

Aυτό το βιβλίο είναι ένα βιβλίο που αξίζει να έχετε στη βιβλιοθήκη σας.

Αυτό το βιβλίο ταιριάζει πολύ σε μητέρες που θέλουν να κάνουν αποσύνδεση του ύπνου από το θηλασμό ή νυχτερινό αποθηλασμό χρησιμοποιώντας την τεχνική ‘μέρα-νύχτα’. Με την τεχνική αυτή ενθαρρύνουμε το παιδί να παρατηρήσει το σκοτάδι έξω από το παράθυρο, να ακούσει τους θορύβους τη νύχτα και του εξηγούμε πως όλοι και όλα κοιμούνται τη νύχτα: το ίδιο και το στήθος ή το γάλα της μαμάς. Μπορεί να θηλάσει το πρωί που όλοι και όλα ξυπνούν. Το βιβλίο είναι ένα σημαντικό εργαλείο για να εισάγουμε αυτήν την ιδέα ή να την ενισχύσουμε.

Επίσης, η διπλή ανάγνωση το κάνει συμπεριληπτικό και κατάλληλο και για παιδιά που δε θηλάζουν. Εκείνα μπορεί επίσης να έχουν δυσκολία να αποκοιμηθούν αν ξυπνήσουν τη νύχτα. 

IMG-4947.jpg

10/10/22

Έχω στα χέρια μου ένα βιβλίο που θα με βοηθήσει στον βραδινό αποθηλασμό και αυτό δεν είναι άλλο από το βιβλίο που σας παρουσιάζω σημερα. Ένα τρυφερό παραμύθι που η ανάγνωση του είναι σαν μια παρηγορητική αγκαλιά θα βάλει και αυτό το λιθαράκι του σε αυτή τη μοναδική στιγμή και θα μείνει και αυτό σαν ένα μικρό ενθύμιο να μου θυμίζει όλες αυτές τις ξάγρυπνες νύχτες που είχαν την πιο γλυκιά κούραση...

Όλοι;;; Χμμμ ίσως όχι, ίσως κάποιοι από εμάς να περνάμε κάποια βράδια άγρυπνα... Κάποια βράδια συντροφιά με το φεγγάρι, τα αστέρια και τα μικρά μας που είτε έχουν διάθεση για βραδινό παιχνίδι είτε αναζητούν το βραδινό τους γάλα από τη μαμα.

Εγώ ζω πολλά τέτοια βραδιά τον τελευταίο καιρό και εκεί που η κούραση και η αϋπνία με έχουν εξουθενώσει ήρθε στα χέρια μου το νέο βιβλίο της Μαρίνας Πλουμπή που με έναν μοναδικό τρόπο με κάνει να νιώθω κουράγιο και να με γεμίζει υπομονή. Δεν είμαι η μόνη άυπνη, δεν είναι μόνο το δικό μας σπίτι ξάγρυπνο 3 τα ξημερώματα και δεν είναι μόνο το δικό μου παιδί που ξυπνά και με ψάχνει για να πιεί γάλα.

309899283_10160258037407390_5175420045676963812_n.jpg

08/10/22

Συγχαρητήρια

για αυτό το διαμάντι! Αξίζει να βρίσκεται σε κάθε παιδική βιβλιοθήκη!

Όταν η συγγραφέας του βιβλίου είναι η Μαρίνα Πλουμπή, ξέρεις ότι σίγουρα το βιβλίο θα είναι γεμάτο ευαισθησία και τρυφερότητα! Η Μαρίνα, για άλλη μια φορά, αγγίζει ένα θέμα πρωτότυπο και μοναδικό, τις βραδινές αφυπνήσεις του παιδιού (είτε αυτές είναι για να θηλάσει το παιδί, είτε για να παίξει) και, όπως πάντα, το κάνει μέσα από το πρίσμα της ενσυναίσθησης.

Αγαπήσαμε το κείμενο αυτού του βιβλίου και αγαπήσαμε και την υπέροχη εικονογράφηση....Τα παιχνίδια που κοιμούνται και αυτά, τα αστέρια που λάμπουν στον ουρανό, τα σκοτεινά χρώματα που το κάνουν ιδανικό για νυχτερινή ανάγνωση!

IMG-4948.jpg

29/09/22

                      📚ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ📚

Ευχαριστούμε πολύ τις εκδόσεις @sweet_serendipities_books και την συγγραφέα @marina_ploumpi για αυτό το φανταστικό παραμύθι!

Είναι ένα βιβλίο με πολύ εύκολη και γρήγορη ανάγνωση! Δυνατό μήνυμα που περνάει στα μικρά μας!

307118533_4980697995365520_1826110165195958278_n.jpg

20/09/22

Ευχαριστούμε πολύ Marina Pl & Sweet Serendipities Books για το πολύτιμο αυτό εργαλείο!

Παρέλαβα το υπέροχο βιβλίο της Μαρίνας Πλούμπη και με χαρά, το μοιράζομαι μαζί σας!

Με το που βγήκε από την συσκευασία, η Ηρωδιώνη (2,5 χρόνων) μου ζήτησε να το διαβάσουμε. Ζητάει καθε βράδυ (και μερικές φορές μεσημέρι) να της το διαβάσω 3-4 φορές! Έχει πολλά βιβλία και τα αγαπάει γενικά αλλά το βράδυ δεν ζητάει ποτέ βιβλίο, θέλει τις δικές μου ιστορίες τώρα όμως έχει αλλάξει αυτό!

Έχει μάθει κάποιες φράσεις από το βιβλίο και τις λέει μέσα στην ημέρα (βοηθάει πολύ ο τρόπος με τον οποίο είναι γραμμένο)!

Γενικά υπάρχει ένας ενθουσιασμός στο σπίτι μας τις τελευταίες μέρες και αυτό οφείλεται στο: "Το βράδυ κοιμόμαστε ολοι"! Το παίρνει αγκαλιά και λέει : το βιβλίο ΜΟΥ!

Ένα βιβλίο για τον νυχτερινό αποθηλασμο αλλά και τις νυχτερινές αφυπνίσεις σε παιδιά που δεν θηλάζουν. Με διπλή ανάγνωση, πολύ όμορφα και ήπια δοσμένη!

IMG-4940.jpg

16/09/22

Αυτό που αγάπησα και σε αυτό το βιβλίο είναι το πόσο φυσικά περιλαμβάνει έννοιες και καταστάσεις, που είναι φυσιολογικές, απλώς τις έχουμε δαιμονοποιήσει.

Όπως, δηλαδή, είναι η συγκοίμηση, ο θηλασμός, ο ομαλός αποθηλασμός, η από κοινού ανατροφή του παιδιού από τους γονείς, ο σεβασμός στην προσωπικότητα του παιδιού. Αν δούμε τα πράγματα πιο καθαρά και στην πραγματική τους έκταση, θα δούμε τι έχει αξία, τι μπορούμε να κάνουμε μαζί με το παιδί και όχι τι να κάνουμε το παιδί, σαν να είναι εμπόδιο. Τέλος οφείλουμε να στηρίζουμε τις μητέρες, θηλάζουσες και μη, να βοηθάει η μία την άλλη, να συμβουλεύει από καρδιάς. Έτσι μόνο θα μπορέσουμε να αλλάξουμε την κοινωνία ολόκληρη, αν αγαπήσουμε τη μητέρα και το παιδί. Αυτό το βιβλίο είναι υπέροχο για καληνύχτα και για να περάσει σιγά σιγά το μήνυμα στο παιδάκι και να το προετοιμάσει για τη νέα του διαδρομή. Με συγκινούν πολύ τα βιβλία της Μαρίνας, καθώς μιλούν βαθιά μέσα μου, αφού περιλαμβάνουν πολλά από όσα έχω ζήσει κι εγώ με το παιδάκι μου. Θα ταυτιστείς, μανούλα!

thumbnail_IMG-4949.jpg

30/08/22

Ένα παραμύθι για οοολα τα παιδιά που δυσκολεύονται με τον ύπνο και κάνουν τη νύχτα μέρα

🌺Προσωπική άποψη:Μιλάμε για ένα παραμύθι με διπλή ανάγνωση που θα βοηθήσει τις μαμάδες να αποχωριστουν τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια τους και θα σταματήσουν να αναφωνουν "ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ".Συγχαρητήρια @Μαρίνα για την υπέροχη προσέγγιση σε ένα πρόβλημα που μας ταλαιπώρησε όλες 👏👏Ανυπομονώ για τα επόμενα έργα σου ❤️Συγχαρητήρια και για την μαγική εικονογραφηση, λατρέψαμε το καγκουρό και εγώ και οι ανιψιες μου ☺️Tα δε βιογραφικά σας τα λάτρεψα 🤗

Και άλλες παρουσιάσεις εδώ

Σελ.  2/ 4 

bottom of page