top of page
Εικόνα τίτλου.png
thumbnail_IMG-5240.jpg

06/11/22

Για μένα είναι πια ένα κλασικό βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από τα σπίτια μας....

Ξέρετε όλοι πια πως μέσα από αυτό το προφίλ προβάλλω θέματα παιδαγωγικά, έκφρασης συναισθημάτων, θετικής διαπαιδαγώγησης και οτιδήποτε μπορεί να δείχνει σεβασμό και ενσυναίσθηση προς τα παιδιά. Ταυτόχρονα καλώ γονείς, εκπαιδευτικούς και ειδικούς να συνεργαστούν με γνώμονα το καλύτερο πιθανό μέλλον για τα παιδιά μας.....

Η Μαρίνα συμβουλεύτηκε ειδικούς, παιδαγωγούς, μητέρες και παιδιά και το ανανέωσε, κάνοντας τη β' έκδοση ένα βιβλίο ακόμα πιο ιδιαίτερο!

...ήθελα να σου αναφέρω πως στο βιβλίο της θα βρεις όλες τις αξίες που πρεσβεύω κι εγώ: τη συναίνεση, την ανοικτότητα, το σεβασμό στις ανάγκες και στις επιθυμίες του παιδιού, τη σημασία και την αξία των οικογενειακών σχέσεων, το baby led weaning, την υγιεινή διατροφή, το μοντεσσοριανό υλικό που κρύβεται στην εικονογράφηση, το χαμήλωμα στο ύψος του παιδιού, την προσέγγιση της γνώσης μέσω καθημερινών συνηθειών και σχέσεων, το σεβασμό στην επιλογή και στην αυτοφροντίδα των ενηλίκων.

thumbnail_IMG-5304.jpg

06/11/22

Πριν ξεκινήσουμε να μιλάμε για τα βιβλία, ας θυμηθούμε ότι: κανένα βιβλίο δεν θα δουλέψει από μόνο του. Όλα τα βιβλία είναι εργαλεία για να ξεκινήσουμε αυτήν την συζήτηση με το παιδί μας. Οπότε να μην περιμένουμε ότι διαβάζοντας ένα βιβλίο το παιδί θα αποθηλάσει από μόνο του. Δε λειτουργεί έτσι!

Δεν υπάρχουν πολλά βιβλία για τον αποθηλασμό και την αποσύνδεση ύπνου-θηλασμού αλλά σας έβαλα μερικά αγαπημένα εδώ.

🇬🇷 Στα ελληνικά
1. Το βράδυ κοιμόμαστε όλοι, Μαρίνα Πλούμπη
2. Η τελευταία γουλίτσα, Μαρίνα Πλούμπη (2η έκδοση)

Η τελευταία γουλίτσα cover.jpg

05/11/22

Πόσο γλυκά, τρυφερά και χρήσιμα είναι τα δύο βιβλία της Μαρίνας Πλούμπη.

..από μια μητέρα προς όλες τις μητέρες και τα μικρούλια τους που βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις! Αυτός είναι φαίνεται και ο λόγος που Η τελευταία γουλίτσα, πέρασε τα χίλια αντίτυπα, και μόλις κυκλοφόρησε η νέα της έκδοση! 

Η τελευταία γουλίτσα cover.jpg

14/10/22

Αυτό είναι ένα βιβλίο που θα κρατήσετε για χρόνια στη βιβλιοθήκη σας για να σας θυμίζει τον θηλασμό, σαν ένα λεύκωμα-αναμνηστικό .

Ένα από τα πιο δυνατά στοιχεία του βιβλίου είναι ότι η Σοφία δεν δέχεται πάντα παθητικά τα όρια της μητέρας. Φαίνεται να κλαίει στην αρχή και να την παρηγορει η μητέρα. Διαπραγματεύεται τα όρια (“δύο [γουλίτσες], μανούλα, σε παρακαλώ”) και φαίνεται ξεκάθαρα, από την αρχή ακόμη, ότι είναι έτοιμη για το επόμενο βήμα αλλά τη φοβίζει.

Αυτήν την εικόνα έχουν πάρα πολλά θηλάζοντα παιδιά και το ότι αυτό το βιβλίο περιγράφει τη μετάβαση με τα όμορφα και δύσκολα της, το κάνουν ένα εξαιρετικό βοήθημα στον αποθηλασμό. Το παιδί μπορεί να δει τη Σοφία και να ταυτιστεί μαζί τη

IMG-4966.jpg

01/07/22

Ένα από τα πιο τρυφερά βιβλία που έχω κρατήσει ποτέ στα χέρια μου.

Εμπνευσμένο από τη μεγαλύτερη αγάπη που έχει υπάρξει ποτέ, τη μητρική και φτιαγμένο με εξίσου μεγάλη αγάπη από τη δημιουργό του Μαρίνα Πλούμπη, η οποία έχει κλείσει μέσα του τα πιο αγνά συναισθήματα.

Ένα εξαιρετικό, συγκινητικό, υπέροχο βιβλίο που έλειπε!

IMG-4964.jpg

16/06/22

Σε αυτόν τον τίτλο εμπεριέχονται όλες οι γουλίτσες που προσέφερες, μαμά, με μάτια νυσταγμένα, με χέρια πιασμένα, με μέση σπασμένη, με άλουστα μαλλιά, με άρρωστο κορμί.. στο σκοτάδι, στο δωμάτιο, στο κρεβάτι, στο αυτοκίνητο, στο πάρκο, στο χώμα..

Αυτό το βιβλίο με έκανε να κλάψω με το που διάβασα τον τίτλο του.
"Ένα παιδικό βιβλίο που αναφέρεται στην εξαιρετικά σημαντική μα και ευαίσθητη περίοδο του αποθηλασμού των νηπίων. Είναι ένας «αποχωρισμός» δύσκολος, που σηματοδοτεί όμως, το ξεκίνημα μιας νέας, πιο αυτόνομης πορείας για το παιδί."
Το κείμενο όπως και η εικονογράφηση είναι λιτά και μιλούν κατευθείαν στην καρδιά.

Νιώθω ότι δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω για αυτό από το να μοιραστώ μαζί σου τη δική μου ιστορία θηλασμού μέσα σε λίγες γραμμές. Και αυτή τη στιγμή που σου γράφω κλαίω. 3 μαγικά, δύσκολα, απαιτητικά χρόνια θηλασμού. Αυτό το ταξίδι ήταν από τα πιο συγκλονιστικά της ζωή μου!

IMG-4965.jpg

13/06/22

Αγαπώ❤️ τα βιβλία που περιλαμβάνουν ψυχή🔥 κι αυτό σίγουρα διαθέτει.

✅Κείμενο📃 ομοιοκατάληκτο με φυσική μουσικότητα🥁που δημιουργεί κλίμα οικειότητας για τα νήπια👧🏽👦 που θα το διαβάσουν.

 

✅Κείμενο📃 ομοιοκατάληκτο με φυσική μουσικότητα🥁που δημιουργεί κλίμα οικειότητας για τα νήπια👧🏽👦 που θα το διαβάσουν▶️.

✅Εικονογράφηση🎨 λιτή που μένει στην ουσία κι αφήνει μια νοσταλγική γεύση✨ για το ταξίδι⛵ του θηλασμού.

thumbnail_IMG-6483.jpg

08/06/22

Βιβλιοπρόταση 

Η Μαρίνα Πλούμπη @marina_ploumpi και οι εκδόσεις @sweet_serendipities_books

δημιούργησαν το πιο τρυφερό βιβλίο για τις αγωνίες της μητέρας για τον θηλασμό και τον ομαλό αποθηλασμό σε εξίσου τρυφερή εικονογράφηση της Ειρήνης Θάνου

274615720_10223487009778405_5071394034991055074_n.jpg

04/06/22

Ένα βιβλίο για τον αποθηλασμο!❤️

Όσες έχουμε θηλάσει θα θυμόμαστε πως όταν ήρθε η ώρα να σταματήσει το υπέροχο ταξίδι του θηλασμού τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα....

...Από προσωπική εμπειρία ο καλύτερος αποθηλασμος ήρθε όταν έγινε σταδιακά και ήμασταν κι οι 2 έτοιμες να το σταματήσουμε χωρίς δάκρυα, τύψεις κι ενοχές όπως έγινε την πρώτη φορά.

Αυτό το τόσο τρυφερό κι υπέροχο βιβλίο αναφέρεται σε αυτή την εξαιρετικά σημαντική κι ευαίσθητη περίοδο του αποθηλασμου των νηπίων.

702238C2-8D87-4B9A-B5EB-BED0377508E1.JPG

03/06/22

Η συγγραφέας του βιβλίου, Μαρίνα Πλούμπη, προσφέρει το πρώτο παιδικό βιβλίο στην ελληνική γλώσσα με θέμα τον ομαλό αποθηλασμό.

Η γραφή του βιβλίου είναι απλή και κατανοητή και μέσα από την ομοιοκαταληξία που χρησιμοποιεί η δημιουργός του καταφέρνει να κεντρίσει το ενδιαφέρον και την αμέριστη προσοχή των παιδιών. Από την άλλη πλευρά, προκαλεί τη συγκίνηση των μαμάδων και τη βοήθεια που, ίσως, αναζητούν για να καταφέρουν εναν ομαλό αποθηλασμό.

Σελ.  1 / 4 

bottom of page