"Η αγάπη για τη συγγραφή, η ανάγκη της αποτύπωσης των σκέψεων και των λογοτεχνικών συνθέσεων και η θέληση να μοιραστώ το δημιουργικό αυτό ταξίδι με όλους, με οδήγησε στη δημιουργία του «Sweet Serendipities».

Γιατί «Sweet Serendipities»; Γιατί με εκφράζει. Γιατί το Serendipity είναι μια υπέροχη λέξη που η εννοιολογική της σημασία είναι τυχαία συγκυρία. Όλη μας η ζωή περικλείεται από τυχαίες συγκυρίες και ναι, είναι γλυκές. Με κείμενα να βρίσκονται στο λογοτεχνικό μου συρτάρι, είμαι πολύ περήφανη για τη γέννηση του πρώτου παιδικού βιβλίου της σειράς με τίτλο «Η τελευταία γουλίτσα» με θέμα το ταξίδι του θηλασμού μέχρι τον αποθηλασμό του νηπίου . Ήταν το βιβλίο αυτό το οποίο δε χρειάστηκε παρά μόνο μια στιγμή, για να παραμερίσει όλα τα άλλα και έκανε πρώτο την εμφάνισή του, δηλώνοντας εξ αρχής τη σημαντικότητά του. Με πολλή αγάπη και σεβασμό  του έδωσα το χρόνο και τη θέση που του άρμοζε τη συγκεκριμένη στιγμή μέσα στις σκέψεις μου ".

Μαρίνα Πλούμπη 

Μαρίνα εικόνα.jpg
- Μαρίνα Πλούμπη, Συγγραφέας  -
Ειρήνη εικόνα.jpg
- Ειρήνη Θάνου, Εικονογράφος  -
Εικόνα τίτλου.png

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Μπήκα στις φοιτητικές αίθουσες και σπούδασα Τουριστικές Επιχειρήσεις το οποίο και ακολούθησα με αγάπη για δεκατέσσερα χρόνια. Μια μετακόμιση στο εξωτερικό ήταν το έναυσμα για να ακολουθήσω το πάθος μου, τη συγγραφή. Ξαναμπήκα στις φοιτητικές αίθουσες για να σπουδάσω Λογοτεχνική Γραφή, με κάποια από τα κείμενά μου να διακρίνονται σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και κάποια άλλα να εκδίδονται σε πολυσυγγραφικά έργα. Μέσα στην τσάντα μου υπάρχει πάντα ένα βιβλίο, ένα μολύβι και πολλές σημειώσεις σε χαρτάκια, μπλοκάκια και σημειωματάρια. Από τα μικράτα μου με θυμάμαι είτε χωμένη σε μια πολυθρόνα απορροφημένη με κάποιο βιβλίο είτε σκυμμένη πάνω από κόλλες χαρτί να γράφω ιστορίες. Pομαντική και αισιόδοξη, με ακλόνητη πίστη πως η σοφία των παιδιών είναι μεταδοτική αρκεί να την αντιληφθούμε και τότε θα δημιουργηθεί ένας υπέροχος κόσμος.

Γεννήθηκα στην Αθήνα. Ξεκίνησα τις σπουδές μου στο ΤΕΙ Αθήνας με κατεύθυνση στη Φωτογραφία και τις Οπτικοακουστικές Τέχνες, ενώ παράλληλα, παρακολούθησα μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής στο εργαστήριο του Νικόλαου Χριστοφοράκη. Στη συνέχεια μετακόμισα στη Φλωρεντία για να σπουδάσω Ζωγραφική και Οπτικές Τέχνες στην Ακαδημία Καλών Τεχνών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου πήρα μέρος σε διάφορες εκθέσεις σύγχρονης τέχνης στη Φλωρεντία και την Μπολόνια. Εργάστηκα ως cultural mediator στο μουσείο σύγχρονης τέχνης της Fondazione Prada στο Μιλάνο.  Σήμερα ζω στην Αθήνα και εργάζομαι ως εικονογράφος στην Ελλάδα και το εξωτερικό.