"Η αγάπη για τη συγγραφή, η ανάγκη της αποτύπωσης των σκέψεων και των λογοτεχνικών συνθέσεων και η θέληση να μοιραστώ το δημιουργικό αυτό ταξίδι με όλους, με οδήγησε στη δημιουργία του «Sweet Serendipities». Γιατί «Sweet Serendipities»; Γιατί το Serendipity είναι μια υπέροχη λέξη που η εννοιολογική της σημασία είναι τυχαία συγκυρία. Όλη μας η ζωή περικλείεται από τυχαίες συγκυρίες και ναι, είναι γλυκές.
 

Είμαι πολύ περήφανη για τη γέννηση του πρώτου παιδικού βιβλίου της σειράς και πρώτο παιδικό βιβλίο στην Ελλάδα με τίτλο «Η τελευταία γουλίτσα» με θέμα το ταξίδι του θηλασμού μέχρι τον αποθηλασμό του νηπίου . Ήταν το βιβλίο αυτό το οποίο δε χρειάστηκε παρά μόνο μια στιγμή, για να παραμερίσει όλα τα άλλα και έκανε πρώτο την εμφάνισή του, δηλώνοντας εξ αρχής τη σημαντικότητά του. Στη συνέχεια ήρθε το πρώτο παιδικό βιβλίο με θέμα το βραδινό αποθηλασμό και τις βραδινές αφυπνίσεις με τίτλο "Το βράδυ κοιμόμαστε όλοι!" και είναι ένα παραμύθι με διπλή ανάγνωση. 

Στο Sweet Serendipities φιλοδοξούμε να έχουμε τίτλους μοναδικούς που αφορούν το παιδί και την οικογένεια με πάντοτε γνώμονα την ενσυναίσθηση.

Μαρίνα Πλούμπη 

Μαρίνα εικόνα.jpg

Μαρίνα Πλούμπη

Συγγραφέας, Εκδότης

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Είμαι από εκείνους τους τυχερούς, που αυτό που σπούδασα – Τουριστικές Επιχειρήσεις – το είχα ήδη ερωτευθεί προτού καν μπω στη φοιτητική αίθουσα. Για δεκατέσσερα χρόνια δούλεψα σε μεγάλα τουριστικά γραφεία της Αθήνας ως τουριστικός πράκτορας και μέσω της δουλειάς μου ταξίδεψα πολύ και γέμισα το καλάθι των αναμνήσεων, των εμπειριών και της έμπνευσης. Από τα μικράτα μου με θυμάμαι είτε χωμένη σε μια πολυθρόνα απορροφημένη με κάποιο βιβλίο, είτε σκυμμένη πάνω από κόλλες χαρτί να γράφω ιστορίες. Μια μετακόμιση στο εξωτερικό ήταν το έναυσμα για να αλλάξω πορεία και να ακολουθήσω το πάθος μου, τη συγγραφή.  Δεν μου αρκούσε όμως να γράφω και να σβήνω, γι’ αυτό ξαναμπήκα στις φοιτητικές αίθουσες για να σπουδάσω Λογοτεχνική Γραφή, με κάποια από τα κείμενά μου να διακρίνονται σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και κάποια άλλα να εκδίδονται σε πολυσυγγραφικά έργα. «Η τελευταία γουλίτσα» είναι το πρώτο μου παιδικό βιβλίο αλλά και το πρώτο παιδικό βιβλίο στην Ελλάδα με θέμα τον ομαλό αποθηλασμό των νηπίων (πρώτη έκδοση: Νοέμβριος 2021). Έπειτα, τον Ιούνιο του 2022, ακολούθησε το δεύτερο παιδικό βιβλίο με τίτλο «Το βράδυ κοιμόμαστε όλοι!» έχοντας ως θέμα το βραδινό αποθηλασμό και τις βραδινές αφυπνίσεις. Είμαι μέλος του Society of Children's Book Writers and Illustrators (SCBWI), στον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού Νεανικού Βιβλίου, στο Multicultural Children’s Book Day (MCBD- U.S.A) και εκπροσωπώ την Ελλάδα ως Ambassador στους οργανισμούς: Inclusion Matters (U.S.A) και Read to me Day-Australia. Συμμετέχω σε συναντήσεις ως ενεργό μέλος – σε τοπικούς και μη- συλλόγους υποστήριξης του θηλασμού. Αρθρογραφώ στο ηλεκτρονικό οικογενειακό περιοδικό Familives το οποίο και αγαπώ μιας και πριν αρκετά χρόνια ήταν το πρώτο το οποίο μου έδωσε το βήμα να εκφράσω τις σκέψεις μου. Το πάθος και η αγάπη μου για τη συγγραφή με οδηγούν συνεχώς στην εξερεύνηση νέων μονοπατιών αναφορικά με τη συγγραφική μου καλλιέργεια. Ρομαντική και αισιόδοξη, με ακλόνητη πίστη πως η σοφία των παιδιών είναι μεταδοτική αρκεί να την αντιληφθούμε, και τότε θα δημιουργηθεί ένας υπέροχος κόσμος.

Γεννήθηκα στην Αθήνα. Ξεκίνησα τις σπουδές μου στο ΤΕΙ Αθήνας με κατεύθυνση στη Φωτογραφία και τις Οπτικοακουστικές Τέχνες, ενώ παράλληλα, παρακολούθησα μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής στο εργαστήριο του Νικόλαου Χριστοφοράκη. Στη συνέχεια μετακόμισα στη Φλωρεντία για να σπουδάσω Ζωγραφική και Οπτικές Τέχνες στην Ακαδημία Καλών Τεχνών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου πήρα μέρος σε διάφορες εκθέσεις σύγχρονης τέχνης στη Φλωρεντία και την Μπολόνια. Εργάστηκα ως cultural mediator στο μουσείο σύγχρονης τέχνης της Fondazione Prada στο Μιλάνο.  Σήμερα ζω στην Αθήνα και εργάζομαι ως εικονογράφος στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ειρήνη εικόνα.jpg

Ειρήνη Θάνου 

Εικονογράφος